VERSTAPPEN STELT ORDE OP ZAKEN IN CHINA, ENORM GEVECHT VOOR P3

Max Verstappen heeft de sprintrace in China vanaf P4 op zijn naam geschreven. De Nederlander eindigde voor Lewis Hamilton en Sergio Perez. Vooral het gevecht om P3 tussen Fernando Alonso en Carlos Sainz was het kijken waard, al zullen beiden niet blij zijn met de afloop.

Bij het uitgaan van de lichten komt Lando Norris niet zo goed van zijn plek als Lewis Hamilton. Hamilton zit aan de binnenkant en weet de leiding van de race te pakken. Norris probeert aan de buitenkant van de bocht vast te houden aan zijn plek, maar verliest grip en daardoor valt hij terug naar de zevende plek.

Max Verstappen heeft moeite in de openingsfase. Door een probleem met de batterij kan Verstappen nauwelijks aanvallen en is hij vooral bezig met het tegenhouden van Carlos Sainz. Dat lukt Verstappen, waarna er ook een oplossing lijkt voor zijn probleem met de batterij en Max de aanval in kan zetten op Fernando Alonso en Hamilton.

Met die betere pace was het een kwestie van tijd voor Verstappen bij Alonso kwam. De Spanjaard deed geen moeite om te verdedigen, want Verstappen was simpelweg te snel en vervolgens al rap onderweg naar de leider in de race Lewis Hamilton.

Alonso vecht voor zijn leven in China

Hamilton maakte zelf een foutje in de hairpin waar hij zich verremde. Door die fout kwam Verstappen binnen DRS-afstand en kon hij een ronde later aanvallen in diezelfde hairpin. Hamilton deed wel een poging, maar kon Verstappen ook niet écht verdedigen, waardoor Verstappen na negen rondes al weer aan de leiding lag van de race.

Met Verstappen aan de leiding leek het wachten op de komst van Sergio Perez en de Ferrari’s. Die hadden alle drie wel de pace, maar werden opgehouden door Alonso. De Spanjaard liet weer een prachtig staaltje racecraft zien waardoor Sainz er niet voorbij kwam. Ook Perez en Charles Leclerc erachter zaten vast in de DRS-trein.

Alonso wist echter niet stand te houden. In de zesde bocht passeerde Sainz zijn landgenoot. Alonso kwam met een wilde actie terug, maar werd op zijn plaats gezet door Sainz. Die moest door het harde vechten wel de plek weggeven aan Sergio Perez, die van het duel profiteerde. Sainz werd vervolgens aangevallen door Leclerc. Sainz hield Leclerc van zich af door een harde actie, maar moest de plek niet veel later alsnog weggeven.

2024-04-20T03:37:37Z dg43tfdfdgfd